03 Şubat 2022
698
ABONE OL

C Sınıfı Ehliyet Yaşı Kaçtır?

C sınıfı ehliyet, diğer ehliyet türlerine kıyasla daha katı kurallara bağlıdır. Bunun sebebi, bu sınıfa ait araçları kullanmanın daha zor olması ve sürüş uzmanlığı gerektirmesidir. Çoğu ehliyet türüne sahip olmak için kişinin asgari olarak 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bu durum C sınıfı ehliyet için geçerli değildir. C sınıfı ehliyet yaşı 21'dir. Yani C sınıfı ehliyete sahip olmak isteyen bir kişinin 21 yaşını doldurmuş olması gerekir.

C Sınıfı Ehliyet Yaşı Kaçtır?

C Sınıfı Ehliyet Başvuru Belgeleri

C sınıfı ehliyete başvurmak için birtakım belgeleri hazır etmek gerekmektedir. C sınıfı ehliyet başvuru belgeleri, son 6 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, öğrenim durumunu gösterir belge, "Sürücü olur" isimli sağlık raporu ve kan grubu kartı şeklinde kolaylıkla sayılabilir.

C Sınıfı Ehliyet Şartları

C sınıfı ehliyet alabilmenin bazı şartları vardır. C sınıfı ehliyet şartları, en az B sınıfı ehliyete sahip olmak, 21 yaşını doldurmuş olmak, sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmış olmaması, gerekli ehliyet sınavlarını başarı ile tamamlamak, ehliyet almaya engel bir sağlık sorununa sahip olmamak, en az ilkokul mezunu olmak şeklinde düşünülebilir.

Bu sayılan şartları sağlamayan herhangi bir kimse C sınıfı ehliye sahip olamazlar. Kişi bu sayılan şartların hepsini taşımak ile mümkündür.

C Sınıfı Ehliyet Fiyatları

C sınıfı ehliyete sahip olmak isteyen kişilerin ilk olarak bir sürücü kursuna kayıt yapılması gerekir. Sürücü kursu fiyatları şehirden şehre, hatta kurstan kursa genellikle değişiklik göstermektedir. Bu nedenle kesin bir bilgi elde edebilmek için ilk olarak çeşitli sürücü kursları ile iletişime geçilmesi ve bu kurslardan bir fiyat aralığı alınması gerekir. Aksi takdirde sürücü kurslarının fiyatları hakkında kesin ve doğru bir bilgi elde etmek pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle de C sınıfı ehliyet fiyatlarını öğrenmek için öncelikle sürücü kursları ile iletişime geçilmesi önerilir.

C Sınıfı Ehliyet Otobüs Kullanabilir Mi?

C sınıfı ehliyete sahip kişiler 14 kişiden fazla yolcu taşıyabilecek olan araçları kullanamaz. Otobüsler 14 yolcudan fazlasını taşıyabileceği için, C sınıfı ehliyete sahip olan kişiler otobüs kullanamaz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?