12 Ocak 2022
350
ABONE OL

Brezilya Cevizi Nedir?

Brezilya cevizi son dönemlerin en popüler kuruyemişleri arasındadır. Uzmanlar tarafından süper besin olarak tanımlanan Brezilya Cevizi selenyum açısından oldukça zengindir. Bu bakımdan da tam bir şifa deposu olduğunu söylemek gerekir.

Brezilya Cevizi Nedir?

Brezilya Cevizi Nedir?

Brezilya cevizi adını Güney Amerika ülkelerinde yetişen bir ağaçtan alır. Brezilya cevizi bir fındık türüdür. Kolombiya, Brezilya, Peru ve Venezuela’da yetişen bu cevizin görüntüsü fındık ağacına benzer. Brezilya cevizi ağacının yüksekliği 50 metre civarıdır. Oldukça lezzetli bir besin olan Brezilya cevizi faydaları açısından da oldukça kıymetlidir.

Brezilya Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Selenyum Kaynağıdır

Brezilya cevizi faydaları arasında en dikkat çekici olanı selenyum kaynağı olmasıdır. Selenyum insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. Selenyum açısından doğadaki en zengin besin olan Brezilya cevizi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor. Güçlü bir antioksidan olan selenyum bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır.

Kalp Sağlığını Korur

Brezilya cevizi Omega 3 yağ asidi bakımından zengindir. Bu nedenle iyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığını korur. Brezilya cevizi içeriğinde yer alan doğmamış yağ asitleri ile kan akışını dengeler ve damar tıkanıklığının önüne geçer.

Vücudu İltihap ve Toksinlerden Korur

Brezilya cevizi içeriğinde yer alan çinko ve ellagic maddeleri ile vücudu iltihaplardan ve toksinlerden arındırır.

Tiroit Bezlerinin Çalışmasını Destekler

Tiroit bezi, sağladığı temel hormonlarla vücut sağlığı açısından fayda sağlar. Brezilya cevizi içerisinde yer alan selenyum, tiroit bezlerinin düzgün çalışmasını sağlar. Bu nedenle tiroit rahatsızlığı olan hastaların beslenmesinde Brezilya cevizine yer verilir.

Kanserli Hücrelerle Savaşmada Etkilidir

Güçlü antioksidan özelliklere sahip olan Brezilya cevizi kanserli hücrelerle savaşmada önemli rol oynar. Kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olan Brezilya cevizi, vücutta kansere meyilli hücrelerin yok edilmesine katkı sağlar.

Cilt Sağlığını Destekler

Brezilya cevizi cildin ihtiyacı olan E, C ve antioksidan bakımından zengindir. Cildin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini destekleyen Brezilya cevizi, cildin elastikiyetini artırır. Erken yaşlanmanın önüne geçer. Selenyum, kırışıklıkların önüne geçer. Ayrıca egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkların önüne geçer.

Brezilya Cevizi Nasıl Tüketilir?

Brezilya cevizi sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olsa da günlük tüketime dikkat etmek gerekir. Bu nedenle günde 5-6 adet Brezilya cevizi tüketmek yeterli olacaktır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?