10 Kasım 2022
440
ABONE OL

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Tavsiyeler

Hayatın bu denli hızlı akışında fark edemediğimiz birçok olay olur. Bazen anlık hissiyatlar, duygu geçişleri, katılmamız gereken aktiviteler yoğunluğumuzdan dolayı arka planda kalabilir. Kişinin arka planda bırakamayacağı önemli varlığı ise sağlığıdır. Kişinin sağlığını koruyabilmesinin en kolay yolu ise bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Tavsiyeler

Bağışıklık sistemi, vücuda giren mikrop ve bakteri gibi organizmaları öldürerek, onların zararlarından vücudu koruyan sistemdir. Enfeksiyon, kanser gibi sorunlu hastalıklardan bünyeyi koruyabilmek için sistemin sağlıklı ve dinç olması gerekir. Bağışıklık sisteminiz kimi zaman çevresel etkilerden kimi zaman ise uğradığı hastalıklardan dolayı yorgun düşebilir. Şimdi gelin birlikte bu sistemi güçlendirmenin yollarına odaklanalım.

Yeterli ve Dengeli Beslenin

Uzmanlara göre bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengesiz beslenmek doğru bir yol değildir. Renkli ve çeşitli yemeklere yönelmeniz sizin için daha faydalıdır. Bunun için et, balık, süt, yoğurt, yumurta, tahıl, kuru baklagiller gibi besinlerden yeterli miktarda tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Her gün aynı yiyeceği yemek bağışıklık sisteminizi kötü etkileyebilir. Bununla birlikte kişilerin günlük su ihtiyacını yeterli bir şekilde karşılaması gerekir.

Taze Meyve ve Sebze Tüketin

Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeyi öneren bu sistem, meyveleri mevsiminde yemeyi amaçlar. Her meyve ve sebzenin vücuda faydası vardır. Bu tüketim bağışıklık sisteminize olumlu etkiler sunacaktır. 

Düzenli Egzersiz Yapın

Düzenli yapılan egzersizin sağlığınızda yarattığı pozitif etki gözlemlenebilir. Yaşınıza ve sağlık durumunuza göre yapacağınız egzersizler, gün içerisinde daha dinç ve sağlıklı bir şekilde hareket etmenize yarar sağlar. Tansiyon ve diyabet hastalarında yapılan egzersizin hastalığa olan kontrolü gözlenmiştir. Bununla birlikte düzenli spor yapmak, vücutta oluşacak enfeksiyon riskini azaltır. 

Vücudunuza Vitaminlerle Takviye Yapın

Vitamin ve mineralleri yeterli ve kontrollü miktarda almak bağışıklık sisteminizi güçlendirir. A, C, D, E vitaminlerini vücudunuza besinlerden veya takviye olarak almanız sağlıklı bir bedeni size sunar.

Bağışıklık sistemi için tavsiyelerden biri diğeri ise Omega 3 alımıdır. Balık, ceviz, semizotunda bulunan Omega 3, vücut bağışıklığınızı arttırır. Ancak bu besinleri tüketmek istemiyorsanız eczanelerden vitamine de ulaşabilirsiniz.

Güçlü ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için propolis kullanımı da uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli propolis kullanımında vücuttaki sağlıklı ve canlı hücrelerin arttığı bilinir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?