26 Ekim 2022
461
ABONE OL

Avokado Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Güney Amerika’nın Meksika ülkesinde ortaya çıkan ve bölgede çok yaygın olan avokado, özellikle diyet programlarında geniş bir yere sahiptir. Tarihi ise oldukça eskilere dayanan avokadoyla ilgili en çok tartışılan konular arasında sebze mi yoksa meyve mi olduğu sorusudur. Ancak, bu alanın uzmanı olan biyologlar tarafından meyve grubunda değerlendirilir. Fakat, beslenme uzmanları avokado için sebze demektedir. Bu nedenle de bu bitki ile ilgili çeşitli tartışmalardan bahsetmek gerekir. Ancak sonuç olarak her iki uzman grubu da avokadonun yararlı bir bitki olduğu konusunda hemfikirdir.

Avokado Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Farklı şekillerde tüketilebilen avokado, lezzetinden çok faydasıyla ön plana çıkan bir besin. Özellikle diyet ve sağlık beslenme listelerinde avokado ile yapılan tarifleri sıklıkla görebilirsiniz. Spor yapan, zayıflamak isteyen ya da formunu korumaya yönelen pek çok kişi beslenme rutinine avokadoyu ekliyor. Bu nedenle sizler için avokadonun faydalarını araştırdık.

Avokadonun Faydaları

Avokado antioksidan miktarı yüksek bir besin olmasıyla bilinir. Özellikle yağda çözünen yani lipolifik antioksidan bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olan bu besin, içerisinde düşük sodyum ve yüksek potasyum barındırır. Bu özelliği sayesinde avokadonun kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğu gözlemlenmiştir.

Avokado bünyesinde düşük oranda şeker barındırır. Şeker bakımından düşük bir seviyede yer adlığı için kilo verme konusunda etkili yardımcıdır.

Avokado yaklaşık olarak %25 lif içerdiği için lif bakımından zengin bir besindir. Söz konusu lif miktarı sayesinde bağırsak sistemine destekte bulunarak probiyotik etkisi gösterir.

Önemli ölçüde C ve E vitamini barındıran bu besin, bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu güçlü vitaminleri doğal bir şekilde almasına imkan tanır.   

Doymamış yağ konusunda zengin olan avokado aynı zamanda demir, çinko, fosfor gibi önemli içerikleri de bünyesinde barındırır.

Tokluk hissi üzerinde avokado oldukça etkin bir role sahiptir. Avokado içerisindeki potasyum, yağ ve lif sayesinde diyet yapan kişilerin daha uzun süre tok kalmasını sağlar.

Avokadonun erkeklere faydaları cinsel gücü artırdığı bilinen E vitamini açısından zengin olmasından kaynaklanır. Avokado cinsel faydaları olan bir besin kaynağıdır. Avokadonun kadınlara faydaları regl düzensizliği ve regl ağrısı açısından yararlı olmasındandır. 

Avokado Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Avokado yaprağı çayı için beş bardak suyu kaynatın. Kaynama işleminin ardından avokado yapraklarından üç kaşık ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Kaynama işlemin ardından biraz bekletin.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?