28 Ekim 2022
902
ABONE OL

Antep Fıstığının Faydaları

Antep fıstığı hem yemesi eğlenceli hem de sağlık açısından oldukça faydalı bir yiyecektir. Antep fıstığı faydası içerisinde bolca antioksidan ve B6 vitamini barındırmasından gelir. Antep fıstığının faydaları içerisinde yer alan B6 vitamini kırmızı kan hücrelerinde oksijeni taşıyan bir molekül olan hemoglobin oluşumu gibi çeşitli işlevler için önemli olmasından kaynaklanır.

Antep Fıstığının Faydaları

Antep fıstığı aynı zamanda potasyum bakımından da zengindir. 1 avuç Antep fıstığı bir adet büyük muzun yarısından daha fazla potasyum içermektedir. Antep fıstığı içerisinde bolca lif ve proteinde barındırmaktadır.  Peki, Antep fıstığının faydaları nelerdir? Vitamin ve mineraller açısından bu denli zengin olan Antep fıstığı faydaları hakkında sizler için kısa bir yazı derledik.

Antioksidan Zengini

Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşımaktadır. Hücre hasarını önler ve kanser gibi hastalık riskini azaltmada önemli bir rol oynarlar. Antep fıstığı çoğu kuruyemiş ve tohumdan daha fazla antioksidan içerir. Antep fıstığı gözleri, mavi ışığın ve yaşa bağlı olarak meydana gelebilecek olan çoğu rahatsızlığında tedavisinde ya da yavaşlatılıp, giderilmesine tercih edilebilecek bir kuruyemiştir.

Protein Yüksek, Kalorisi Düşük

Antep fıstığı en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer almaktadır. Protein miktarı çok fazla olmasına rağmen kalori miktarının düşük olması Antep fıstığını oldukça değerli kılmaktadır.

Kalp Sağlığını Korur

Antep fıstığını düzenli olarak tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabilir. Antioksidanlar, fitosteroller ve doymamış yağ asitleri, sağlıklı bir kalbin teşvik edilmesi için mükemmeldir. Antep fıstığı aynı zamanda, arterlerin sertleşmesini ve kan pıhtılarının oluşumunu önleyen, l-arginin adı verilen bir amino asit kaynağıdır.

Göz Sağlığı Açısından Önemlidir

Antep fıstığı, yukarıda da bahsedildiği gibi yaşa bağlı olarak gelişebilecek pek çok göz rahatsızlığında kullanılabilir. Çünkü, antep fıstığı, lutein ve zeaksantin gibi karotenoid antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, yaşlılarda yaşla ilişkili oluşan göz hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıcı bir etkiye sahiptir.

Sindirim Sağlığını Korur

Antep fıstığının diğer sağlık yararlarından biri de gıdaların pürüzsüz sindirilmesine yardımcı olan iyi bir diyet lifi kaynağı olmasıdır. Yaklaşık 1 avuç veya 30 gram antepfıstığı bir porsiyon, yaklaşık 3 gram diyet lifi içerir ve sindirim sisteminizin optimum kapasitede çalışmasını sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?