02 Şubat 2022
577
ABONE OL

Altın Otu Nedir?

Altın otu halk arasında güneş çiçeği olarak da bilinir. Bilimsel adı Helichrysum Arenarium 'dur. Diğer bilinen isimleri; dalakotu, mayasılotu, helichrysum italicum, aspleniaceae’dir. Aktarlarda faydalı bir bitki olarak satılmasına rağmen, görüntüsü nedeniyle süs bitkisi olarak da yaygın kullanılır. Altın otundan, çay ve yağ üretilir. Bu yağ, başta kozmetik olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılır. Bu nedenle de son dönemlerde en çok merak edilen otlardan biridir ve pek çok insan altın otu nedir, ne gibi faydaları vardır gibi soruları merak eder. Sizler için bu soruları cevaplandırdık.

Altın Otu Nedir?

Altın otu genellikle kayalıkların etrafında yetişir. Bu sebeple yüksek dağlarda çok sık görülür. Aslında Avrupa'da yetişen ve kökenleri Avrupa olan bir bitki olmasına rağmen Anadolu'da da yaygın olarak kullanılan, son yıllarda ülkemizde fazlasıyla rağbet gören bir bitkidir.

Altın Otunun Yararları

Altın otu İçerisinde bulunan vitaminler ve diğer zengin mineraller sayesinde günlük yaşantıda tüketilen besinlerin karşılaşamadığı bazı eksikleri kapatmakta büyük faydası vardır. Altın otu; daha çok mide dostu oluşuyla, sindirimi kolaylaştırması, basura, eklem ağrılarına iyi gelmesi ile bilinen harika bir bitkidir.

Altın otun özellikleri; Diüretik / idrar söktürücü, kabız yapıcı, gaz söktürücü, safra çıkarıcıdır. Altın otunun önerildiği hastalıklar ise; sarılık, karaciğer sirozu, nevralji, cinsi iktidarsızlık (impotensi), raşitizm, kulak çınlaması, kulağın ağır işitmesi, romatizma, siyatik, safrakesesi iltihabı ve kum, mesane ve böbreklerde iltihap, ağrılı idrar zorluğu, düşük tansiyon, kan tükürme, egzama şeklinde sıralanabilir.

Altın Otunun Diğer Faydaları Nelerdir?

Altın otu sayesinde vücuttan idrar çıkışı sık olur bu da sukaybına sebep olabilir. Aynı zamanda da buna bağlı olarak da 1- 2 kilo kadar bir kayıp yaşanabilir. Fakat bu kayıp kesinlikle kalıcı değil sadece bir yanılgıdır. Böbreklerde oluşan kum, taşların dökülmesinde, idrar yolu iltihaplarının giderilmesinde büyük fayda sağlar.

Ayrıca mideye iyi gelerek gastrit gibi mide yanması oluşturan problemlere iyi gelir. Zaten altın otu ile ilgili araştırma yaptığınızda, karşılaştığınız ilk cümle "mide dostu" olacaktır. Bunlardan başka; hemoroit tedavisinde, safra ve pankreas salgısını artırmada, romatizma ve kireçlenme gibi ağrılarda da altın otunun belirgin yararları vardır.

Bunun yanı sıra varis gibi problemlere de iyi gelmektedir. Altın otu yağı; egzama, siğil gibi vücuttaki yaralara sürüldüğünde büyük iyileşme görülmektedir. Yağ ayrıca kozmetik ürünü olarak kullanılır; cilt nemlendirmesi ve sıkılaştırması gibi özelliklerinden yararlanılır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?