11 Şubat 2022
388
ABONE OL

100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Koşulları

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından ülkemizde doktora yapan öğrencilere verilmekte olan 100/2000 YÖK Doktora Bursları ülkemizde nitelikli insan gücünün arttırılması için verilen oldukça kalifiye bir burs programıdır.

100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Koşulları

100/2000 YÖK Doktora Bursuna Kimler Başvurabilir?

100/2000 YÖK Doktora Bursu oldukça önemli bir süreç olmakta ve mevcut destek programlarına kıyasla daha kurumsal ve resmi bir burs programı olmaktadır. Bu burs programı kapsamında YÖK tematik alanlarda çağrı açacak, üniversiteler bu alanlar için yetiştirecekleri öğrenci sayılarını belirterek YÖK'e başvuracak, bu şekilde, YÖK yetkin ve başarılı üniversiteleri destekleyecektir.

Buradaki amaç üniversitelerimizde ihtisaslaşma alanları odaklı bir rekabet ortamının oluşması ve üniversitelerimizin bu kapsamda desteklenmesidir.

Öğrenci başvuruları ve seçimi, YÖK tarafından desteklenmesi uygun bulunan üniversiteler tarafından gerçekleştirilecektir.

100/2000 YÖK Doktora Burslarına; T.C. vatandaşı olup da herhangi bir işte çalışmayan, doktora yapmaya hak edenler başvurabileceklerdir.

Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir.

100/2000 YÖK Doktora Burs Miktarı Ne Kadardır?

100/2000 YÖK Doktora Bursu her geçen yıl ülkedeki enflasyon oranına göre arttırılan ve ülkemizdeki nitelikli insan gücünün arttırılması için verilen bir burstur. Bu nedenle de bu burs kapsamında burs miktarları için kesin bir aralık vermek mümkün değildir. Aynı zamanda TÜBİTAK tarafından verilen başarı bursu ile de birleştirilebilen bu bursun miktarı iki katına kadar çıkabilmektedir. Çünkü, bu bursu alan doktora öğrencisinin başka bir burs alması hususunda herhangi bir engel söz konusu değildir. Bu kapsamda da eğer burs almayı planladığınız kurum ya da kuruluşlar başka bir burs almanızı sorun etmiyorsa istediğiniz kadar burs alabilme şansına sahip olmanız da doktora sürecinizde maddi olarak desteklenmenize yardımcı olacaktır.

100/2000 YÖK Doktora Bursunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu burs kapsamında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bu noktaların başında ise doktora yapıyor olmanız şartı vardır. Çünkü, eğer bu bursu almak istiyor ama doktora yapmıyorsanız bursu almanız mümkün değildir. Aynı zamanda tez dönemine geçtiğinizde başvuru yapmanızda pek mümkün değildir. Çünkü, bu burs çerçevesinde doktora tezinizin ilgili konular özelinde yazılması gerekmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?