21 Kasım 2022
517
ABONE OL

Tişört Boyama Nasıl Yapılır? Sprey Kumaş Boya ile Tişört Boyama

Tişört Boyama Nasıl Yapılır? Sprey Kumaş Boya ile Tişört Boyama

Rengi soluk ve sıradan tişörtlerin yeniden değerlendirilebilmesine imkan sağlayan sprey kumaş boyası, istenilen tarzda kıyafetlere sahip olmanızı sağlar. Püskürtme şeklinde uygulanan sprey boya ile tişört boyama kolay bir uygulamadır. Hem hobi amacıyla hem de kıyafetlerinize yeni bir soluk getirmek amacıyla yapabileceğiniz tişört boyama, tişörte uygulanabileceği gibi aynı zamanda diğer kumaş türlerine de uygulanabilir.

Tişört Boyama Malzemeleri Nelerdir?

Sprey boya ile tişört boyamak için birtakım malzemelere ihtiyaç duyulur. Bu malzemeler aşağıdaki gibidir.

  • Sprey kumaş boyası
  • Stencil şablon
  • Stencil yapıştırıcı

Sprey Boya ile Tişört Boyama

Sprey boya ile evde tişört boyama işlemini gerçekleştirmek için yapılması gereken sıralı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar adım adım aşağıda verilmiştir.

  • Üzerinde boyama yapmak istediğiniz tişörtü seçin. Boyama yaparken tişörtün arka kısmını da boyamamak için tişörtün içine karton veya yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz boyama uygulamasını titizlikle yapabilme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Seçtiğiniz tişörtün boyama yapacağınız yerine spreyli bir şişe yardımı ile bir miktar su sıkabilirsiniz. Tişörtün fazla ıslak olmaması kolay ve başarılı bir boyama çalışması için önemlidir. Bu sebeple suyu biraz sıkmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi spreyli şişe ile yapmayarak elinizle de yapabilirsiniz. Elinizi biraz ıslatarak tişörtün boyayacağınız yerine bastırabilirsiniz.
  • Tişörtünüzün boyayarak şekil vereceğiniz yerine kenarsız stencil şablonunun arka tarafına bir miktar stencil yapıştırıcısından sürebilirsiniz. Bu sayede seçtiğiniz taslak bozulmaz. Bunlara dikkat ederek şablonu istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.
  • Kumaş boyamanın en önemli detaylarından biri de boya rengi seçmektir. Sprey kumaş boyalarından beğendiğiniz renkleri seçerek tişört boyama işine girişmeniz daha doğru olacaktır. Solmuş tişört boyama konusunda kişilere farklı bir kapı açan sprey kumaş boyası, istenilen miktarda farklı renklerde seçilebilir. Ancak estetik bir boyama görüntüsü elde edebilmek için en fazla 3 farklı rengin bir arada kullanılması önerilir. Seçilen renklerin birbiri ile uyumlu renkler olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü boyama çalışmasında yumuşak geçiler yapabilmek için bu önemlidir. Boyayı güzelce çalkalayarak tişörte sıkmak gerekir.
  • Sprey boya ile kumaş boyama konusunda önemli bir diğer detay ise kullanılacak olan sprey boyaların kalitesidir. Çünkü yıkandıktan sonra tişörtün boyalarının akması, tüm emeklerinizi boşa çıkarabilir.
  • Boyama işleminden sonra stencil şablonu üzerinde kalan boyaları hafif dokunuşlarla tampon yaparak temizleyebilirsiniz. Daha sonra şablonu tişörtün üzerinden kaldırabilirsiniz.
  • Şablon kaldırıldığında alt kısımda tişörtün kendi rengi karşımıza çıkar. Tişörtü bir gün boyunca beklettikten sonra ütüleyerek boyayı sabitleyebilirsiniz.

Sprey boya ile tişört boyama uygulamasını bu adımlarla kolaylıkla yapabilmeniz mümkündür. Bu uygulama ile kendi zevkinize uygun kıyafetler ortaya çıkarabilirsiniz.

Sprey Boya ile Tişört Boyamanın Püf Noktaları

Sprey boya ile tişört boyama uygulamasının daha başarılı ve kolay olması için birkaç püf noktası bulunur. Bu püf noktalarını uygulayarak daha başarılı bir iş ortaya çıkarabilirsiniz. Örneğin; boyayı çok yakından püskürtmeyebilirsiniz. Yaklaşık 15 ya da 20 santimetre uzaktan sıkmaya özen gösterebilirsiniz. Aynı zamanda boyaları az miktarda sıkmak da boyama uygulamasının kalitesini etkileyecektir. Tüm boyama işlemi bittikten sonra tersten ütüleyebilirsiniz. Daha sonra ise ters bir şekilde makineye atarak 30 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.

Viktoria Kumaş Boyası kumaş ve kumaş türlerini kaliteli bir şekilde boyamaktadır. Kumaş boyası seçeneklerini incelemek ve sipariş vermek için https://www.everydye.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?