15 Mayıs 2023
547
ABONE OL

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir ek ücret ödemeden tedavi hizmetini, muayene masraflarını ve tahlil giderlerini karşılayan sağlık sigortası türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası, kişilerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde yalnızca devlet tarafından alınan 15 TL tutarındaki katkı payını ödeyerek tedavi olmanızı sağlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi düzenlemeden önce söz konusu sigortanın teminatlarını öğrenilmesi yararlı olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, zorunlu sağlık sigortasının (SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı) kapsamının dışında kalan sağlık harcamalarını karşılamak amacıyla özel olarak yapılan bir sağlık sigortasıdır. SGK’lı olan kişiler, özel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi; genel olarak doktor muayenesi, tahlil ve tetkik gibi ayakta tedavilerin yanı sıra hastanede yatarak tedavi olunması gereken ameliyat, diyaliz gibi masrafları da kapsar. Ancak sigorta poliçenizin teminatlarını ek ücretler ödeyerek genişletebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tedavi Teminatları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası tedavi teminatları, sigorta şirketlerinin sunduğu paketlere göre farklılık gösterebilir. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, genellikle ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatını kapsar.

Ayakta Tedavi Teminatı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatları arasında yer alan ayakta tedavi teminatı, TSS sonrasında oluşan ve tedavisi 24 saatten kısa süren sağlık giderlerini karşılar. Ayakta tedavi teminatı, yatarak tedavi teminatına ek teminat olarak sigorta poliçesine eklenebilir. TSS’de ayakta tedavi teminatı, tek başına alınamaz. Yatarak tedavi teminatının alınmasını zorunlu kılar.

Ayakta Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?

Sigorta şirketleri tarafından ayakta tedavi teminatı kapsamında karşılanan sağlık giderleri şu şekilde sıralanabilir:

- Ayakta yapılan muayene hizmetleri,

- Röntgen,

- MR,

- Tahliller ve laboratuvar tetkikleri,

- Fizik tedavi,

- Tomografi.

Ayakta tedavi teminatına dahil olan sağlık hizmetlerinden yararlanmak için herhangi bir limit bulunmamaktadır. Ancak yıllık 8-10 muayeneden sonrası için ek ücret ödenmesi gerekebilir. Ancak TSS yaptırdığınız sigorta şirketlerine ve düzenlenen poliçe teminatlarına göre yıllık limit, farklılık gösterebilir.

Yatarak Tedavi Teminatı

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdıktan sonra ortaya çıkan sağlık sorunu ile ilgili 24 saat ve üzerinde bir süre hastanede yatmanız gerektiğinde yatış ve tedavi masrafları, yatarak tedavi teminatı tarafından karşılanır. Yatarak tedavi teminatı kapsamında karşılanan sağlık giderleri, şunlardır:

- Ameliyat ücretleri,

- Ameliyat öncesi ve sonrasında yapılan tahliller ve kontroller,

- Diyaliz,

- Kemoterapi,

- Radyoterapi,

- Refakatçi giderleri.

Yatarak tedavi teminatları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçelerine, tek başına dahil edilebilir. Üstelik istediğiniz takdirde ayakta tedavi teminatını da poliçenize ekletebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için öncelikle özel sağlık sigortası şirketlerinin sunduğu sigorta paketlerini karşılaştırmanız gerekir. Bu paketlerin fiyatları, kapsamı ve teminat şartları farklılık gösterebilir. Seçtiğiniz pakete göre prim ödemeleri de değişiklik gösterir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için özel sağlık sigortası şirketlerine başvurabilirsiniz. Başvuru sürecinde, sağlık durumu ve yaş gibi faktörlere göre prim teklifi alabilirsiniz. Teklifleri karşılaştırarak en uygun sigorta paketini seçebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce, poliçede yer alan hükümleri dikkatli bir biçimde okuması önemlidir. Her şirketin teminat şartları farklıdır. Bu nedenle sigorta poliçesindeki detayları öğrenerek beklentilerinizi karşılayacak bir sigorta paketi seçmeniz yararlı olacaktır. Aynı zamanda TSS poliçesine ihtiyaçlarınız doğrultusunda diş sigortası, psikolojik tedaviler, check-up, diyetisyen gibi ek teminatları da ekleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ameliyatı Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, yatarak tedavi kapsamına giren ameliyat masraflarını karşılar. Ameliyatlar, tamamlayıcı sağlık sigortası içerisinde limitsiz kapsam altındadır. Özel hastanede ameliyat olmak için gerekli işlemleri ve ameliyat sonrasında da hastanede yatış masrafları limitsiz olarak sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Yaş kriteri, tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) yaptırmak isteyen kişilerde dikkat edilen bir kriterdir. Yaş sınırı sigorta şirketleri arasında değişkenlik gösterse de genel olarak yaşı 0-70 arasında olan kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilirler.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Cildiye Karşılar mı?

Cildiye muayenesi, tamamlayıcı sağlık sigortasında kapsam içerisinde yer alır. Anlaşmalı özel hastanelerden ayakta tedavi teminat limitleri içerisinde cildiye muayenesi olabilirsiniz. Bu nedenle dermatoloji muayenesi için TSS poliçenizi kullanmanız mümkündür.

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için https://www.busigorta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?