22 Mart 2022
2196
ABONE OL

Mikrobiyoloji Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Mikrobiyoloji analizi çevre mevzuatında su, atık su, deniz suyu ve arıtma çamurlarından yapılabilmektedir.

Mikrobiyoloji Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik kapsamında resmi geçerliliği bulunan mikrobiyoloji analizleri Sağlık Bakanlığı laboratuvarları tarafından yapılmaktadır.

Mikrobiyoloji Analizi Nedir?

Çevre mevzuatında Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik kapsamında mikrobiyoloji analizi yapılır. İlgili mevzuat kapsamında

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği

Evsel ve Kentsel Arıtma Çamurlarının Toprakta Kullanılmasına Dair Yönetmelik

Atıksu Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği

Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik

Mikrobiyoloji Analizi Nasıl Yapılır?

Yüzme amacıyla kullanılan havuzlarda mikrobiyolojik analiz yapılması söz konusudur. Mikrobiyoloji analizi numune alma, ölçüm analiz ve raporlama ile tamamlanır. Mikrobiyoloji analizi içeren numuneler kısa süre içerisinde laboratuvara ulaştırılmalı ve analiz işlemlerine başlanmalıdır.

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde bulunan tabloların bazılarında mikrobiyoloji parametreleri bulunmaktadır. Numune alınırken dikkat edilmesi gereken hususların başında numune alma sırasında steril kap kullanılması gelir. Mikrobiyoloji analizlerde numune alınan kabın sterilizasyonu son derece önemlidir. Numune alındıktan sonra analize başlama süresi kısadır. Numune taşıma sırasında soğuk zincir de oldukça önemlidir. Steril kaplara numune alınarak uygun soğuk zincirde taşıma işlemi gerçekleşir. Taşıma işleminin ardından en geç 24 saat içerisinde analize başlanmalıdır.

Lagün, göl, deniz, ırmak ve yer altı sularından alınan numunelerde de mikrobiyoloji analizi yapılmaktadır. Genel olarak bu amaçla alınan numunelerde düşük dedeksiyon limitlerine inmek gerekmektedir. Mikro kirleticiler yüzeysel ve yer altı sularında izlenerek mikrobiyoloji analizi yapılmaktadır.

Mikrobiyoloji Analizi Yapan Firmalar

Mikrobiyoloji analizi konusu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkili olan çevre laboratuvarları hizmet vermektedir. Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik kapsamında numune alma ve Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarına teslim hizmeti de vermektedir.

AEM Laboratuvarı, mikrobiyoloji analizi konusunda hizmet vermektedir. AEM Laboratuvarı; uzman kadrosu, teknik imkanları ve kaliteli hizmet anlayışı ile mikrobiyoloji analizi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkili, Türkak’tan akredite bir kuruluş olarak hizmet vermektedir.

AEM Laboratuvarı ve analiz detayları hakkında bilgi almak için https://www.aem.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?