17 Eylül 2021
1246
ABONE OL

Erikli Gezi Rehberi: Erikli Plajları ve Koyları

Erikli Gezi Rehberi: Erikli Plajları ve Koyları

Edirne tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanında plajları ve koylarıyla da ziyaret edenleri kendine hayran bırakan bir şehirdir. Özellikle yakın şehirlerden geliyorsanız harika bir hafta sonu tatili ya da daha uzun bir deniz tatili yapmak içinse en ideal Edirne beldelerinden biri de Eriklidir. Aklınızda Erikli plajları nerede? Nasıl gidilir? gibi sorular varsa bu yazımızda bu sorulara cevap bulabilirsiniz.

Erikli, Ege Denizi ve Trakya’nın buluşma noktası olması ile Ege Denizi’ni ve Trakya’yı sevenler için mükemmel bir tatil beldesidir. Ege Denizi olması ile dalgası çok olmayan ve berrak suyunda keyif yapabileceğiniz Erikli’nin en güzel özelliklerinden biri ise sakinliğidir. Aklınıza gelen popüler tatil beldeleri gibi kalabalık olmayan Erikli’de özellikle izole bir şekilde, kalabalıktan uzak ve güzelce dinlenebileceğiniz bir tatil geçirmeniz mümkündür.

Kasaba tadı veren sokaklarını da gezerken keyif alacağınız Erikli’de birbirinden güzel plaj ve koylar mevcuttur. Huzurlu ve sakin bir tatil yaparken yüzüp deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz en güzel Erikli Plajları ve Koyları sizin için hazırladığımız bu listede mevcuttur.

En Güzel Erikli Plajları ve Koyları

Erikli Halk Plajı

3 kilometrelik kumsalı ve altın renkli ince kumlarıyla Erikli Halk Plajı ilk tercihiniz olabilir. Erikli Halk Plajı, Erikli köyü merkezine yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıktadır ve şezlong kiralayabileceğiniz özel işletmelere sahip olmakla beraber kendi ihtiyacınızı kendiniz getirdiğiniz takdirde ücretsizdir. Berrak ve genelde dalgasız bir denizi olan bu plajı listenizin başına koyabilirsiniz.

İtalyan Koyu

Kale Koyu olarak da bilinen bu koy özellikle plajlara ek olarak daha kapalı ve izole olan koyları seven kimseler için harika bir tercihtir. Dibi sadece kum olan ve berrak suyuyla dikkat çeken İtalyan Koyu balıklarla yüzmeyi seviyorsanız sizin için apayrı bir maceranın kapılarını aralayabilir. İtalyan Koyu’nda şnorkellerinizi getirip suyun dibini izleyerek yüzmenizi tavsiye ederiz.

Mecidiye Sahili

Erikli Halk Plajı’nın devamında gelen bu plaj özellikle etrafındaki yazlık yerleşimlerin az olması sebebiyle tercih etmek isteyeceğiniz bir sahil olabilir. Diğer seçeneklere göre kesinlikle daha sakin olacak bu sahilde yine bu sebeple yemek ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı hazırda bulundurmak yüzme gününüzü kolaylaştıracaktır.

Edirne’ye gelip güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız planlarınızı ve gezilip görülecek yerleri önceden belirlemek isteyebilirsiniz. Edirne gezilecek yerler ile tatilinize hazırlanırken Edirne Haber için https://www.edirnehaber.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?