19 Aralık 2022
526
ABONE OL

Borulu Tip Isı Değiştirici Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Borulu Tip Isı Değiştirici Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Borulu tip ısı değiştirici, yuvarlak kesitli borulardan üretilmiştir. Üretim esnasında burulmuş tip borular kullanılan bu ısı değiştiriciler, farklı sıcaklıklara sahip olan akışkanların birbirine temas etmeden ve karışmadan ısının transferini yapabilir.

Yüksek basınç farklı olan akışkanların transferi için özel olarak tasarlanmış olan boru eşanjörü, sıvı ya da faz değişimi gibi uygulamalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Borulu ısı değiştirici farklı kapasitelere ve çalışma şartlarına göre özel olarak üretiliyor olduklarından dolayı özellikle endüstriyel uygulamalarda tercih edilmektedir.

Borulu Isı Değiştirici Çeşitleri

Borulu ısı değiştiriciler farklı özelliklerde üretilmektedir. Örneğin; gövde borulu ısı değiştiriciler, çift borulu ısı değiştiriciler ve spiral borulu ısı değiştiriciler bulunmaktadır. Farklı uygulamalara çözüm olması amacıyla çeşitlendirilmiş olan bu ısı değiştiriciler kullanım alanına göre özel üretilmişlerdir. Uzman makine mühendisleri tarafından tasarlanmış olan borulu tip ısı değiştiriciler projenin ihtiyacına uygun olarak satın alınması gerekir.

Gövde Borulu Isı Değiştirici Nedir?

Bu tip ısı değiştiricilerde yuvarlak borular silindirik bir hazne içine yerleştirilir. Ana bileşenler olarak borular, boru destekleri, ön ve arka ayna ile şaşırtma levhası bulunur. Uygulama endüstrisinde en çok kullanılan çeşit gövde borulu ısı değiştiricileri olmuştur.

Çift Borulu Isı Değiştirici Nedir?

Çift borulu ısı değiştiriciler adından da anlaşılacağı üzere iç içe geçirilmiş şekilde üretilmektedir. İki borudan oluşan çift borulu değiştiricilerde içte bulunan boru kanatçıklı ya da düz olabilir. İçteki borudan akışkan geçerken iki boru arasında da farklı bir akışkan bulunur.

Çift borulu olan bu ısı değiştiriciler genellikle küçük kapasiteli uygulamalarda kullanılmaktadır. Maliyetli yüksek olduğundan dolayı genelde çoklu ünitelerde bu sistem kullanılmaktadır. Basit tipte olan bu ısı değiştiriciler genellikle karbon çelikten üretilir ve bu da dayanıklılığını artıracaktır.

Spiral Borulu Isı Değiştirici Nedir?

Bir gövdenin içinde bobin şeklinde sarılmış bir ya da daha fazla spiral borunun bulunduğu ısı değiştiricilerdir. Termal genişleme sorunu bu tip değiştiricilerde çok yaşanmaz, ancak dezavantajı temizliğinin zor olmasıdır. Genellikle havuz ve depo gibi alanlarda bu sistemin kullanılması tercih edilir.

Borulu tip ısı değiştiricilerin tamamının kullanım alanları oldukça geniştir. İhtiyacınız olan sistem konusunda Çukurova Mühendislik gerekli ürün desteğini sağlayacaktır.

Demir & çelik, döküm, kimya, maden ve enerji sektörlerine yüksek teknolojiyle yenilikçi çözümler sunan Çukurova Mühendislik, borulu tip ısı değiştirici üretmektedir. Ürünler hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?