17 Eylül 2021
1061
ABONE OL

Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting) Nedir? Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting) Nedir? Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

Aralıklı oruç diğer adıyla intermittent fasting özellikle son dönemde popüler hale gelen ve hem ulusal hem de uluslararası bilinirliğini arttırmakta olan bir oruç ya da bir diyet olarak tanımlanabilmektedir.

Aralıklı oruç prensip bakımından oldukça basit bir işleyişe sahip olmaktadır. Aralıklı oruç ya da İngilizce karşılığıyla Intermittent Fasting diyeti genel anlamda bireylerin günün belirli saatlerinde beslenmeleri ve geri kalan saatlerinde ise beslenme biçimlerini sınırlandırdıkları bir sisteme sahiptir.

Aralıklı oruç diyetinde kişi günün belirli bir kesiminde yeme eylemini durdurur. Aralıklı oruçta günün hangi saatlerinde yemek yenilip hangi saatlere kısıtlama getireceği konusu kişiye kalmaktadır. 16:8 ıntermittent fasting, 12.12 intermittent fasting ve 5:2 intermittent fasting çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Aralıklı Oruç (Intermittent Fasting) Nasıl Yapılır?

Aralıklı oruç son yıllarda adını duyurmayı başaran bir diyettir ve nasıl yapılması gerektiği belirli oranda kişinin kendi kararına kalmış bir şeydir. Çünkü, aralıklı orucun birkaç farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan en sık tercih edileni 16:8, 12:12 ve 5:2 şeklinde olmaktadır. Bu oranların her birini ise kişi kendi seçebilmektedir.

16:8 Aralıklı Oruç

16-8 Aralıklı Oruç Rehberi kişi günün 16 saati aç kalmakta ancak bu sürede bir şeyler içebilmektedir. Geriye kalan 8 saatlik kesimde ise istediği gibi planlayabilmektedir.

12:12 Aralıklı Oruç

Bu aralıklı oruç türünde is ekişi günün 12 saati boyunca bir şey yiyemezken diğer 12 saatinde istediğini yeme konusunda özgür olmaktadır.

5:2 Aralıklı Oruç

Haftanın 5 günü yemek yemenin serbest olduğu bu aralıklı oruç diyetinde haftanın geri kalan 2 gününde ise hiçbir şekilde yemek yiyememektedir. Diğer diyetlere göre daha ağır olan bu türde art arda 2 gün aç kalınmaması çok önemli olmaktadır.

Aralıklı oruç ve meditasyon ile ilgili merak ettiğiniz her şeye https://www.ifastin.com adresinden ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

ADVERTISEMENT
Bonsai Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?